Gott nytt 2010!

Ja, nu var julen redan över för snart en vecka sen och nu är det NYÅR! I morgon ska jag gå upp tidigt, halv 8a, pust... Jobba lite sådär på nyårs morgon. Men det är okej, det får duga. Jag ska ju ändå fira mitt nyår inne i NYC. Åh, kommer att bli så sjukt roligt!
Idag förövrigt blev det lite mer shopping... Herre, jag vet inte hur mycket jag gått i affärer det senaste. En topp till i morgon och smink.. Sen drog jag och Frida och körde lite manikyr och pedikyr. Det var... Intressant och roligt :P


Tänkte eftersom det nu snart är nytt år litsta upp lite vad man gjort detta åre, this year I have;
Varit med och hjälp till med en film i 6 veckor
Skaffat mig 4a MVG,n
Tagit studenten
Varit i Stockholm två ggr
Arvika
Förlorat och hittat kärleken igen
Bytt till brunett
Åkt iväg själv till USA för att jobba
Vart i NYC två gången på två veckor, och i morgon blir det treeee. Wiii!

Herregud, kan man verkligen förstå att det snart är år 2010? Jag kan inte.




Dessa måndagar

Idag har varit en ganska bra dag. Kort och gott. Denna veckan verkar bli kort den med, jobbar tills ons och slutar redan runt 1. Så det är nice. Sen verkar just nu nyårsplanerna bli att åka in några tjejer till NYC och festa på en klubb. Det är en tjej som känner någon eller något så de kan fixa så att man får; inträde, mat och dricka för hela kvällen, för 100 dollar. Ungefär 700 kr. Asså, det är en kväll inne på en klubb i NY, mat OCH hur mycket dricka du vill. Lätt på. Min värdmamma sa att det skulle bli runt 1 miljon människor inne i NY på nyår. Awsome. Ska man bara fixa fest blåsan då. Uh, hatar kläder, fast ändå inte.
I morgon kommer min aria director hit och vi ska sitta ner, värdmamma och pappa och jag med henne i en timme ungefär. Käckt. Gå igenom massa saker. Sen ska jag skaffa så att jag får ett bankkonto här i USA. Det rammlade ju nämligen in 3000 på mitt konto för sista ungdomsgaranti bidraget från skatteverket. Det kunde inte sitta mer än fint just nu!

Förövrigt måste jag vara jobbig och lägga in ett till youtube klipp, men denna duden är så sjukt grym. Bara lyssna så märker ni ;)
 


Pusspuss!


Söndagsmys

Ja gott folk, det blev bio, IGEN. Tre dagar i rad nu, jag och Frida ligger i ska gudarna veta. Idag blev det Avatar. Sjuuuukt bra film verkligen! Vi satt med riktigt snygga 3G brillor. Sen planka vi en kvart på nya Alvin och gänget. Men den var inte så bra så vi drog hem till Sofie istället. Nu är jag tillbaka här och redo för sängen. Sen blir det att gå upp imorgon kl kvart i 7. Jag körde idag igen förresten. Det går bara bättre och bättre för varje gång, så börjar absolut känna mig mer självsäker nu :) Här är förövrigt en bra bild på hur stor bilen är som jag kör och ska köra hela året och hur liten jag är.



Sen blev det lite tokdans i bilen hem och taggade innan med att kolla på min favorit brud på YouTube. Finns ingen skönare än denna tjejen. Älskar hur hon lägger in sina egna ljus effekter och lever sig in i rollen som Rihanna. Störtskön.

Nej nu ska jag sova, hoppas kunna öppna ett bankkonto här i morgon också om man finner lite tid. Måste ha ett så I better will!

Pusspuss!

NY igen

Tröött efter en lång dag. Igår, (fredags) drog vi på bio, kollade "Did you here about the Morgans?" som var okej, men inget mer, och "It's complecated" som var sjukt rolig och bra!Kollade även en annan film under dagen som är ganska ny, kommer dock inte ihåg va den heter. Handla om par som hade problem och så drog de till nån nice ö, och blabla. Duger i krig typ..
Idag så drog jag upp kl halv 8a och duschade, gjorde mig iordning och tog bussen till NY med Fridis. Vi shoppade, älskar shoppingen här, den är helt klart den bästa. Tok billigt, och så mycket snygga saker. Det är svårt att kunna ha några pengar kvar i plånboken efter en dag där. Men de är tur jag bor så nära, en busstur på en timme knappt och sen är man där. Fick iallafall köpt lite mer saker från älsklingsbutiken 4ever 21. Och två t-shirts från en butik jag inte kommer ihåg va den hete. + nagellack, två starbucks kaffe, en middag på en mexikansk resturang, riktigt gött. Förutom nån Mexiz hår i cuaccamolen. Inte okey. Drog på bio för tredje gången på typ en vecka. Denna dagen blev det "Nine" som var så dålig så att jag, Frida och Johanna drog ut från bion. Ivilket fall var det as grymt att gå på bio mitt inne i NYC. Såååå stooooort, allting. Spö regna hela dagen, det var inte så käckt. Så blev inte så mycket bilder. Men men,..




Min julafton

God jul igen på er!

Min julafton va hel mysigt. MASSA svensk julmat, trevliga människor osv. Kalle Ankas jul blev det, och sen även Tomten är far till alla barn, julklapps utdelning och lite andra lekar.


Puss

Merry Xmas my child, merry Xmas!

Sexy Sadie, what have you done?
You made a fool of everyone.

Ja, men så God Jul på er alla nu då, klockan har inte riktigt slagit över här borta men de är inte långt ifrån nu.
Massa konstiga tankar/känslor/allmäna skummheter verkar komma upp ikväll. Vad vill de mig?
I vilket fall så hoppas jag att ni får en riktigt god jul!

Pusspuss!

Slaker

Idag ska jag ha en riktig relax dag, känner att de kan behövas!
Har varit så trött och seg de senaste och somnat ganska sent varje dag, så idag ska jag slappa framför datorn, kanske sätter på lite Lords of dog town, vilket förövrigt är min favorit rulle, att de råkar vara tre smoking hot dude's in it gör ju inte det hela sämre. I vilket fall, nytt vatten i vasen till de fina blommorna, raggsockarna på, doftljuset tänt, Ben&jerry's glassen här, mjukisar på, jag är redo för ensamt mys. Har en bok också som jag ska läsa lite på. Sen ska jag lägga mig tidigt och få min skönhetssömn. Nämde jag också att jag är nyduschad, rakade ben (jo man tackar) efter att nästan odlat päls, och känner mig förövrigt i gott skick just nu?!
Sömnig är jag också, det är bra, då blir det väl lätt att somna inatt. Ringde och pratade med päronen förut också, postade lite julkort. Köpte lite julklappar till de tjejer som kommer hit på julafton, köpt massa hygienartiklar också. Skit bra skit här verkligen! En maskara från maybelin som i Sverige kostar runt 150 kr eller något, tror de va nått sånt när jag köpte den sist, kostar här bara 6,59 dollar vilket i svenska kr är ca 48a kr och en eyeliner från samma märke kostar 5,49 så det blir ca 40 kr. Sjuuuukt billigt, hemma pröjsar jag fan 90 spänn minst för en eyeliner. Ah, massa billig och bra skit iaf. Tummen upp.
Här nedanför ser ni bilder på mitt rum, när de är "iordningbäddat" och inte. En söt teckning barnen hade ritat till mig och lite så.
My crib :P

Pusspuss!

Måndag

Japp, då har vi hunnit till min första arbetsdag då redan.
Än så länge har det inte varit så jobbigt, väckt barnen, åkt med när Frida kört dem till skolan och hjälpt de ut och in, gjort lite frukost till dem också. Sen kom jag hit, Skypa lite, åt lite frukost, tog en behövlig dusch. Ja, och nu hade jag ännu lite mera tid över så då tänkte jag blogga lite snabbt.
Här händer det mycket grejor, jag tror ingen annan au pair har hunnit med att göra såhär mycket som jag, hade jag kommit hit ensam hade jag antagligen suttit mer framför datorn och suttit hemma den första månaden och försökt hitta vänner. Men tack vare kära Frida så drar hon med mig på upptåg och håller mig igång, får mig att lära känna andra au parier och sådant. Så det är tur jag har denna tjej. Hon är underbar.
Sen jag kom i tors så har jag gjort mycket, men torsdagen tog jag det ganska lugnt, lärde känna barnen och så, fredagen så drog jag, Frida och Riley till bio och såg "the prinsess and the frog". Var även på Donken Donuts. Sen var det hejdå fest för en tjej som ska åka hem snart. På lördagen så var det Rileys fördelsedags fest. Vi drog dit, träffade massa barn och mammor. Sen åkte vi hem och julbakade. Inte så mycket mer som hände den dagen för de snöade väldigt mycket. Sen igår (söndag) åkte vi och åt på Ritz heter det, ett ställe som ser ut som taget ut en Grease film. Frukost där, sen IKEA och sen till ett stort mall. Sen letade Frida runt efter en julskinka. Och idag är det jobb. Work work. Nej nu ska jag städa rummet.

Pusspuss!

Yo

Så, nu tänkte jag hitta lite tid och berätta lite vad jag gjort.
I tis, ons och halva tors, var det orientation. Då va alltså en förberedelse kurs. Träffade många andra nervösa au pairer från massa olika länder och det var väl trevligt. Lite synd att jag kom en tid då det var som minst au parier där. Men men, det var trevligt, vi åkte in till NYC by night och det var jätte coolt att se.
Såg bla Time Square, Empirestat building, ni vet, där King Kong klättrar, fick se en snabbis och från långt avstånd av frihetsguddinan, och så var vi på ett ställe och kikade på där Worltrade Center en gång legat.

 

Det senaste har det varit fullt upp, träffa familjen, som för övrigt är jätte goa. Bio, barnkalas, vart med på en hejdå fest för en tjej, och allmänt vänja sig vid alla stora bilar, hus och människor.

Puss så länge!

Jag lever

Har haft så fullt upp det senaste så ska uppdatera lite bättre sen. Tänkte bara säga att jag lever och att allt är bra. Resan över gick lätte och fint.
Uppdaterar mer ikväll, pusspuss!


Natti

Okej, tänkte köra ett sista inlägg för dagen, för nu vet jag inte när jag kommer att skriva nästa gång.
Tror jag har fått med det mästa behövliga i packningen.
Glömm inte av mig nu när jag är borta, för jag kommer tillbaka.
Nej, jag får packa ner datorn nu.

Pusspuss på er alla, sköt om er!

Pirr i magen!

Nu äntligen kom det! Riktigt pirr i magen. Bra pirr. Jag har haft fullt upp det senaste.
I fredags var det som vanligt att åka runt och fixa och dona saker, fikade med Henrik och Sofia, hel trevligt. Sen var jag trött på kvällen så bestämmde att ta det lugnt med Viktor och kika på Idol.
Sen på lördagen kom syskonen runt 1 på dagen för mini julbord och present utdelning till mig. Fick jätte mycket nödvändiga och bra saker! En kokbok, tröja, pepparkaksformer och massa tillbehör, rökelser att hålla mig lugn med när saker känns jobbigt. Sen blev det snabbt iväg för att ha hejdå fest för de närmaste, och det var hel lyckat. Tack för en mycket trevlig kväll!

      

Sen idag var det dusch, lite stress och sushi lunch på bästa Mikko med bästa Viktor. Blev ett farväl tills vidare.
Har varit mycke sentimentala farväl det senaste. Abow.



Nu har jag grejat och packat. Känner mig långt ifrån klar, men det löser sig väl. Jag kommer nog ha svårt att sova inatt så jag kommer nog upp tidigt i morgon och checkar över min packning också!
Nej, ska gå och packa lite igen nu. Pusspuss!!!!



Myspys

Idag har det varit en mys dag. Tog mig till arbetsförmedlingen och dona lite pengar.
Sen åkte jag kl 4a till farmor och farfar. Där bjöd de på glass, julklapp och så satt vi och kollade en video på (en timme!) när de var i USA 1998. Det var mysigt. Sen vid 7 fick jag skynda iväg till mormor och morfar som bjöd på smörgåstårta och kaffe, julklapp i form av pengar, en anteckningsbok jag ska skriva i när jag är i USA och raggsockisar. Satt där till 11a och pratade om allt mellan himmel och jord. Blev lite ledsen när jag åkte från de båda. Nu ser man de inte på ett år. Gosigaste far och mor föräldrarna man kan ha iallafall.

Alv!?

Asså, jag är inte den som gillar att dömma folk för deras utseenden, och det tycker jag heller att jag inte gör. Eller så försöker jag inte göra det. Men idag var bara för sjukt! Jag trodde seriöst det var en alf som gick framför mig på coop! Jag gick bakom, fick syn på att mannen framför mig har en liten fjantig grön mössa på huvudet, slitna kläder och ÖRON stora som.... Jag vet inte vad! Det var inte bara att de var stora, de var brutalt tjocka och köttiga också, och utstående på det. En riktig livs levande alv!
Ahja, han fick min barnatro att få liv på nytt lite nu i juletider. Dock såg han inte ut som en särskilt snäll alf, kanske en stygg, som man ska akta sig för. För när jag fick syn på han igen, denna gången framifrån, så hade han stora buskiga svarta ögonbryn och såg lite bister ut. Inte konstigt, hade jag med gjort med sånna öron.
Jaja, nu ska jag lämna ämnet men det fascinerade mig något fruktansvärt.
Fick lämnat tillbaka lite mjukisar idag, 600 kr tillbaka, KATCHING. Sen spenderade jag upp 400 på en ipod shuffle. 200 kr av Diddis, eftersom jag fick pengar tillbaka,m och två hundra från mig själv. Danke! Sitter och försöker ladda och lägga över låtar.
Sen blir det avsked av farmor och farfar och mormor och morfar.

Over n' out

Lite lugn har lagt sig över Lillin :)

Äntligen kom mitt kära visum!
Nu kan jag slappna av, så har vart och hämtat det idag och hälsat på boder F en sväng. Idag blir det städning och tvättning, planering. Läsa igenom en stoooooooor handbok. I morgon hoppas jag kunna träffa Höglind och Päkis och så fika på kvällen med mormor och morfar.
Igår fick jag förövrigt köpt underställ, bok och mjukisar. Men nu har haft så jäkla svårt att hitta bra mjukisar så i panik köpte jag ett par som inte riktigt passade, men nu fick jag i julklapp ett par av broder F och samt hans gammla mjukisar som jag älskar och snott en antal gånger :P Så nu tänkte jag lämna tillbaka de nya. Nice.

Men va trött man blir

Tydligen är jag inte uppsagd på donken än..?
Soft, då har jag alltså varit anställd där nu iu två års tid. Trodde jag sa upp mig för ett år sen.
Ahja. Ska dit idag och skriva på uppsägningsplankett, för där vill jag inte jobba mer!
Klippen i förra inlägget tänker jag faktiskt bjuda på, man kan inte alltid ta allting så seriöst, om folk inte diggart så är de bara att inte titta på dem :P Så länge jag själv vet att vi inte är sånna i verkligheten så får det mig att nana gott på nätterna :P Då är de okej att även bjuda på sig själv! :D Desutom är det great att jag lärt mig hur man lägger upp klipp för det kommer säkert vara saker jag vill filma i NY och annat. Så det blir käckt!
Nej, nu blir det kaffe, förstår inte att jag kan vara såhär pigg ändå fast jag inte somnade igår förens halv 4a igår. Sen blir det förhoppningsvis en sväng till Överby igen, denna gången med Heidi som ska köpa julklappar. Jag ska köpa: långkallsonger, haha. Japp. Mjukisbyxor, en bra bok... Mjaa.. Det var nog allt faktiskt.

over n' out

Vad gör man?

Vad gör man när man verkligen inte kan sova och man vill tänka på gladaare dagar?
Jo, då skapar man sig ett youtube konto, lägger in filmer och lägger upp det på bloggen!
Detta är jag och min kära Andrea (Andrea förlåt mig), en vanlig dag i skolan.
Vi är inte så fjantiga som det verkar. Eller så är vi det, första videon är det dock en liten varning på. Den är nästan "to gay to function". Ha en trevlig natt folk!

















1 vecka

Ohh, det börjar ta sig. Nästa måndag är det Bye Sweden.

I helgen har jag gjort absolut ingenting, och det har vart hur skönt som helst. Visst visst, det kan verka tråkigt för vissa att stanna hemma och mysa med sin pojke. Men nä.. Det är det inte, har man kul ihop så har man. Kollat på massa filmer och planerat och donat lite. Ätit pizza två gånger denna helg = smaskens.
Jag får ju passa på nu innan för sen lär jag ju få hålla igen och hålla mig till min kära sushi!
Mammsen hämtade mig förut efter jobbet och vi drog till Överby en sväng. Fick köpt en snygging väska och en fika på Espressohouse. Ikväll ska jag nog försöka sitta med ett arbete lite tror jag. Planera min packning lite också, här är min fina cerisa, STOOOOOORA väska. Bjuder även på en snygg bild på mig och de ena stökiga rummet som jag så lustigt måste ta tag och städa ut idag eller i morgon. Yippey!




Over n' out!

9e dagar kvar!

Nu kan nedräkningen börja...
Jag har tyvär inte ork eller pengar för att slänga på krogen just nu, men ska se till att försöka hinna med att "ta farväl" av det flesta nästa vecka. Så denna helgen tar jag det lugnt och planerar upp för nästa vecka som kommer bestå av:
Träffa kompisar
Packa och organisera
Städa ut i rummen
Göra klart ett litet arbete till förberedelsekursen
Köpa saker som kan vara behövligt att ha med sig
Se till så att de viktigaste sakerna för att jag ens ska komma på flyget ligger i min handväska
Litet julbord med familjen
Hejdå fest som jag ska små planera för de närmaste
Någon hejdå grej hos mormor

Så det kommer nog bli hektiskt det senaste. Om inte annat kommer jag att sitta och oroa mig för att mitt visum måste komma i tid. Jag har nog haft allt emot mig. Men om det berättar jag en annan dag.
Btw, kan jag skriva ut min flygbiljett nu, tydligen kommer jag resa HELT ensam, annars brukar det alltid vara någon stackare som ska med samma plan till samma edvent. Men ikke, den andra tjejen kommer åka från Arlanda och mellanlanda i Frankfurt. Jag kommer åka från Landvetter och mellanlanda i Munich, Tyskland. That's scary, och sen så landar jag i Newark som enligt pappsen ska ligga mellan NY och NJ.
Herre min skapare, hur ska lilla Elin klara detta helt ensam? :O

Puss och over n' out!

Trassel

Det verkar inte vara mycket som vill fungera för mig dessa dagar.
Är helt slut körd efter en inte så lyckad dag men ett softare slut. Idol, pizza, bröder och Vickan.

Tar allt som hänt när jag orkar prata om det, just nu är jag bara förstörd.

Over n´out

Kaffe?

Jag är psyk trött.
Skulle lika gärna kunna gå och lägga mig nu.

Btw...

Detta har varit en hel bra dag förresten. Glömde kanske att säga det, nu är jag hemma hos Viktor och surfar runt lite. Kom på jag glömde nämna lite saker förut.
Igår när jag och Viktor åt våran brak middag på Donken så sitter ett luffar gäng inte så långt ifrån oss. Vi satt där i godan ro och tänkte inte så mycket på det. Sen fick Viktor syn på att det var denna tanten som han innan sett på detta YouTube klipp. Och efter ett tag så började tanten gapa loss inne på Donken. Inte argt men det var hit och dit om Jesus Kristus, och de 5 männen som satt med henne satt med en bilbel. Toktanten började gorma och gapa om Jesus och efter att hon dragit därifrån satte sig de 5 männen och bad. Herre GUD. Varför är det bara tokstollar som tror på dig Gud? :P Värt att fundera på.. Undra varför..



Sen på central stationen så hade de massa grejer och spel i mitten av centralen, då började de spela The Beatles på rockband, så jag fick sitta där den 2a december och slappna av i lugn och ro till underbar musik och njuta av livet lite allmänt. Det har lagt sig härlig frost på backen och det nyper i kinderna när man är ute. Jag diggar det. Härlig känsla av att känna att  man har varit någonstanns, att man är påväg någon vart.

Sen helt plötsligt vaknar Viktor och säger: Men? Är inte det?..
Jo visst, då var det Höglinds kära Magnus Betner som vandrade förbi med sin söta lilla dotter. Skrattade lite gott inombords när jag kom att tänka på att han vill att hon ska ****** hela gymnasiet när hon blir stor. Hon som såg så liten och oskyldig ut. Och vad är grejen med hans snack om könsindelning? Hela tösen var klädd i rosa från topp till tå! :P

Jaja, nu har jag skrivigt av mig igen.

Pusspuss!!!

Trött och nöjd

Puh, är trött just nu.
Kom precis hem från Stockholm med Viktor, och med en gång ringer syster som ska åka iväg till Paris i morgon och frågar om jag skulle passa hennes hund i deras hem i Möndhal i morgon eller inte. Nej, det har jag inte tid eller ork för just nu. Eller i morgon. Kanske till helgen. Det återstår att se.
Stockholm var iallafall hel mysigt. Vi hoppade på tåget i Herrljunga och vandrade sen till vandrarhemmet Af Chapman. Det är ett vandrarhem där man kan sova på en båt, fast vi fick sova i huset. Men helt okej och billigt för att vara vandrarhem. :) Jätte fin båt också. Sen blev det stor middag på donken = dott!
Sen va vi uppe i ottan (ja det är tidigt för mig som vant mig att sova till 1 på dagarna) närmare bestämmt kl 20 över 6, och började vandra till Amerikanska ambasaden kl 7. Var framme halv, så hade god tid på oss att stå ute och frysa. Viktor den ängeln stod ute och frös och väntade på mig från kl halv 8a till halv 10 <3. Sen fick han även gratis kaffe i en kyrka där han inledde mysiga samtal om Brodway med en främmande homosexuell man :P
Iallafall, ambasaden kändes väl halvt nödvändigt. Jag stod ute och väntade, sen kom jag in i en för grej där jag fick scannat min väska, mina papper och min kappa, samt mig. Sen fick jag gå in till ambasaden, lämna in papprena i en lucka till en dam som satt där, hon tog kanske hälften och sen hänvisade hon mig att sitta ner i väntrummet. Där fick jag sitta och läsa skvaller i kanske 40 min, sen ropade dem upp mig!
Sen gick det undan, killen i luckan var jätte trevlig och sa snälla saker. Frågade mig hur min dag hade varit, sa att jag hade en fin ring och scannade mina fingrar, eller tog finger avtryck. Sen så var det typ klart! Förutom att det blivigt lite krångel, mitt DS 2019 stod fel. Det stod fel årtal. Konstigt nog såg han att det stog rätt i systemet. Men så jag ska få det på fredag och skicka upp dit, och när det är där så kommer de skicka visumet till mig.
Ambasaden såg inte ut som jag tänkt den, trodde det skulle vara världens byggnad med stengolv och hela köret. Det var en inhändnad byggnad och inne i rummet jag fick vara i såg det ut som bara vanligt väntrum. Hade väntat mig värsta pompom.
Oj, det var mycket att skriva av, men det var kul att gå med karta igenom Stockholm och orientera sig fram.
Och det var jätte mysigt att Viktor var med och lugna och hjälpte mig. Sjukt söt var han när jag kom ut från ambasaden, vita läppar och fryser och huttrar, men han står tamejfasen där och väntar snällt. Bästa Viktor i världen!!!
Nu ska vi äta pankakor, sen tar vi med massa Coca Cola och drar till Strömslund och softar/lanar med våra laptops! :D 
Nu är jag för trött för att blogga mer. Så nu chillar jag lite med det, har skrivit av mig nu av min "spännande" resa :P Hahah.

Over 'n out!



1a december!

Idag står på schemat:
Duschen
Frukost
Lite smått packning
Göra kyckling och pasta sallad
Sitta i bilen till Herrljunga
Hoppa på tåget till sthlm
Ta oss till vandrar hem och käka donken!

RSS 2.0